Ismert cég bukhat még nagyot a vasárnapi zárva tartással

2015.01.15. 08:03 Módosítva: 2015.01.15. 08:57

A Family Frost lehet még igen nagy vesztese a vasárnapi zárva tartásnak és így a kiszállítás tilalmának, írja a Pénzcentrum.hu.

Bár a vasárnapi házhoz szállítás lehetősége kapcsán eddig többnyire csak a Tesco hangját lehetett hallani – a Reál csoporthoz tartozó G-Roby legutóbb úgy nyilatkozott, az elmúlt 14 évben sem szállítottak házhoz vasárnap –, mégis a legnagyobb érvágást valószínűleg az olyan, kifejezetten erre a piacra szakosodott vállalkozásoknak okozza majd az intézkedés, mint a Family Frost Kft.

A cég 19 depóval és több mint 300 mozgóbolttal van jelen a magyar piacon, és a lap értesülései szerint a forgalom mintegy 25 százaléka vasárnaponként jön be. A nemcsak jégkrémet, hanem fagyasztott élelmiszert is áruló, házhoz járó, jellegzetes szignálú vállalat vezetője szerint igen negatívan érintené őket, ha a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tényleg meg tudja fogalmazni valahogy, hogy semmilyen módon ne lehessen kiszállítaniuk vasárnap.

Ki lehet játszani, csak drágább lesz kicsit

Legalább háromféleképp biztosan ki lehet  játszani majd a vasárnapi házhoz szállítás tilalmát a törvény jelenlegi megfogalmazása szerint, állítják a Hvg.hu által megkérdezett szakértők.

  • Papíron egy hazai fuvarozócégtől rendelje meg az árut a vevő, akikre egyébként nem vonatkozik a tilalom.
  • Rendelhet papíron külföldi webáruháztól a vevő, és meg lehet  bízni egy környező országbeli szállító céget, hogy vigye is el neki.
  • Vásároljanak a vevők szomszédos országbeli áruházlánctól, vegyük igénybe külföldi cégek csomagszállító szolgáltatását.

A lap értesülései szerint közben ugyanis az NGM-nél is áll a bál, nyomoznak az után a felelős után, aki elmondta az Indexnek, hogy a döntésről ők is előre tudták, hogy végrehajthatatlan.

Eddie Murphy - Ice Cream Man