Újabb elnökségi tag távozik az Országos Takarékszövetkezeti Szövetségtől

2015.01.15. 12:59

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) újabb elnökségi tagja tartja a takarékok érdekeivel ellentétesnek a szövetség elmúlt időszakban folyatott kommunikációját és mondott le tisztségéről. Egy éven belül már a negyedik OTSZ tisztségviselő távozik hasonló okokból - írja a Takarék Blog, a takarékszövetkezeti integráció blogjára hivatkozva a Napi.hu.

Lepsényiné Török Ilona - aki az egyik legnagyobb takarék, a Pátria igazgatósági tagja is - szerint Demján Sándor elnök tavaly novemberben indított nyílt levelezése alkalmas volt az ágazat iránti közbizalom meggyengítésére és az ügyfelek megtévesztésére, ezért szerdán lemondott tisztségéről - írja a Takarék blog, amely közölte Lepsényiné levelét is.

Mint ismert, tavaly novemberben Demján Sándor, az OTSZ elnöke a takarékszövetkezetek szabad vagyonának kiszervezésével vádolta meg a Takarékbankot. Az OTSZ elnökének vádjait a Takarékbank és az Integrációs Szervezet (SZHISZ) vezetői tételesen cáfolták. Lepsényiné leveléből kiderült, hogy Demján novemberi nyílt leveleinek tartalmát az elnökség tagjaival nem egyeztette.

Az OTSZ volt elnökségi tagja azzal indokolta döntését: "a szövetség levelekben kifejtett álláspontjával, azok valóságtól távol álló tartalmával és stílusával nem értettem egyet". Lepsényiné hozzátette, hogy az OTSZ leveleinek tartalma "alkalmas volt az ügyfelek és a takarékszövetkezeti termékeket értékesítő dolgozók megtévesztésére".

A lemondott elnökségi tag álláspontja szerint "az OTSZ ilyen és ehhez hasonló lépései kedvezőtlen hatást gyakorolnak mind a takarékszövetkezeti rendszer általános megítélésére, mind üzleti eredményességére." Szerinte a takarékok közös érdeke az, hogy minden eszközzel a szektor megújulását támogassák, és saját felelősségének érzi, hogy ebben részt vegyen.

Lepsényiné közlése szerint nemcsak elnökségi mandátumáról mondott le, de megszünteti tagságát is az OTSZ-ben. Tavaly februárban egymást követően a szövetség több tisztségviselője is lemondott: hasonló okokból távozott a felügyelőbizottság elnöke, egyik tagja és szintén egy elnökségi tag.  • Hírek
  • Hírek