Árpád
-2 °C
4 °C

A kamuszervezet ismét kiáll a kormány mellett

2015.01.21. 17:24

A májusban alapított, az NGM volt államtitkárának anyja által vezetett Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) szerint teljesen oké a vasárnapi zárva tartás. Emellett "riogatás" volt az, hogy a VOSZ felsorolta az ebből származó lehetséges károkat, vagy hogy olyat akarnak, hogy kérdezzék meg a dolgozókat arról, hogy akarnak-e vasárnap dolgozni.

Szatmáry Kristóf, fideszes országgyűlési képviselő anyja friss szervezetének közleményét az MTI közlésre érdemes hírnek tartotta, olyan közgazdasági megállapításokkal, mint hogy 

"a fogyasztás nem függ a nyitva tartástól" 

mert hogy "azt az igények és jövedelmek" határozzák meg. Leírják még, hogy nem lesz kisebb a forgalom, csak másnál fogják megvenni a termékeket, ilyen egyszerű. És hogy a törvény által előnyösebb helyzetbe hozott CBA, Reál és Coop például üdvözölte a versenytársakat sokkal inkább sújtó szabályozási változásokat.  Illetve, hogy postára és bankba se lehet mindenhol menni vasárnap "ez mégsem szül elégedetlenséget".  Szatmárynéék voltak az egyetlen , egyébként ismeretlen tagságú, honlap nélküli kereskedelmi szervezet, akik már novemberben hangosan kiálltak a kormány zárva tartási tervei mellett.

Jól beágyazottak

A legalább öt trafikot birtokló Szatmáry-családról és politikai befolyásukról már írtunk annak kapcsán, hogy hogyan akarnak megszerezni egy kis butikot, annak ellenére, hogy a tulajdonosa inkább megtartaná, ha lehet. Külön érdekes, hogy Szatmáryné Jähl Angéla a fővárosi SZDSZ-ből igazolt át a Fideszbe.

agrajz szatmary
Fotó: Index

Még azt is leírják Szatmárynéék, hogy nem fog elbocsátásokkal járni az új szabályozás, mert majd felveszik a dolgozókat máshová és egyébként is "ugyanazt a vásárlótömeget kell majd kiszolgálni".

Ezt utóbbit mondjuk kicsit késve találták ki, a Tesco egy hete jelentette be, hogy több mint 500 állás szűnik meg náluk. Igaz, a dolgozók egy részének valóban felkínálják a meglévő üres állásokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?