Jenő
-3 °C
6 °C

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt ügy lett az iszlám zarándokhely felújítása

2015.01.23. 11:42

Megjelent a csütörtöki Magyar Közlönyben is: a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé nyilvánította Gül Baba türbéjének műemléki felújítását, a rendelet pénteken már hatályba is lépett. Ez egyebek mellett egyébként azt jelenti, hogy a felújításhoz nem kell:

  • építészeti-műszaki tervpályázati eljárás
  • tervtanácsi vélemény
  • településképi véleményezési eljárás
  • településképi bejelentési eljárás

Miért olyan fontos egész nemzetgazdaságunknak a második kerületi, törökkori műemlék minél gyorsabb felújítása? Az NGM szerint azért, mert ezzel:

  • bővülnek a diplomáciai kapcsolatok
  • nő hazánk turisztikai vonzereje

Orbán Viktor miniszterelnök még tavaly decemberi ankarai látogatásán adta át Recep Tayyip Erdogan miniszterelnöknek a felújítás magyar építészek által készített koncepciótervét. A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és török kollégája, Emrullah Isler által 2014. február 17-én Budapesten aláírt szándéknyilatkozat szerint az iszlám vallás egyik legészakibb zarándokhelyének felújítása a két állam közös vállalkozásaként valósulhat meg, írta korábban a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?