Fülöp, Evelin
EUR 395,93 Ft
USD 370,52 Ft
13 °C
27 °C

43 angliai boltot zár be a Tesco

460930736
2015.01.28. 17:11

Nagyjából 2000 angliai Tesco-dolgozó munkahelye van veszélyben az angol Tesco mai közleménye alapján, amiben az áruházlánc 43 áruház bezárását jelentették be – írja a Guardian

Az áruházakat azért zárják be, mert veszteségesek, és a bejelentés szerint más intézkedéseket is hoznak még, hogy javítsanak a cég eredményein a katasztrofálisan gyenge tavalyi év után. A bezárások több város boltjait érintik, az érintett boltok között 30 kisebb Tesco, és hét hipermarket is van.

A kiskereskedelmi dolgozók szakszervezetének vezetője szerint tárgyalni fognak a céggel: a céljuk az, hogy minél kevesebb ember veszítse el a munkáját, és ha lehetséges, keressenek új munkahelyet az elbocsátott dolgozóknak.

A magyar Tesco a kormányra mutogat

A Tesco két hete jelentette be, hogy Magyarországon is bezárnak 13 üzletet, ez nagyjából 150-170 ember elbocsátását jelenti (itt nézheti meg, hogy mely boltokat érinti a bezárás). Az Indexnek adott interjújában Nigel Jones, a magyarországi Tesco vezérigazgatója azt mondta, hogy a legfrissebb szabályozási változások miatt kényszerültek boltbezárásokra.

A bezárásokat kiváltó változtatások közt említette  az élelmiszerlánc-felügyeleti díj drasztikus emelését, a vasárnapi és éjszakai zárva tartást, és azt is, hogy két egymást követő veszteséges év után lényegében a törvény kötelez arra, hogy bezárjanak.

A kormány pedig a brit Tescóra

A bejelentésre a Miniszterelnökség és Varga Mihály is reagált, szerintük a Tesco a kormányra próbálja rátolni a felelősséget, miközben  nemcsak Magyarországon vannak bajban, hanem európai szinten  is. 

A Miniszterelnökség közleménye szerint a Tesco anyavállalatának gazdasági problémái, tehát

sokkal inkább indokolják a cégcsoport leányvállalatainál zajló leépítéseket és boltbezárásokat, mint a magyar kormány piacvédelmi döntései.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás