Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az IKEA szuper évet zárt

2015.01.28. 11:32

Rekordbevételt ért el az IKEA: a 2014 augusztus 31-én véget ért üzleti évében bevétel 29,29 milliárd euróra nőtt a 2013-as üzleti év 28,5 milliárd eurójáról. A cég annyit közölt, hogy  döngettek az észak-amerikai piacon, és még Európában is sikerült javítaniuk, pedig itt gyengélkedik a gazdaság. Az IKEA szerint különösen jó, hogy Európa déli részén is növekedni tudtak, főleg Portugáliában, de még Spanyolországban is. Ez egyébként tényleg érdekes, mert a válaságban a háztartások az elsők között fogják vissza a lakberendezésre tervezett költéseiket. A legnagyobb fejlődés Kínában, Oroszországban és Magyarországon volt.

A vállalat nyeresége 0,4 százalékkal nőtt, 3,33 milliárd euró lett ezzel. Az IKEA 1,7 milliárd új boltokra, gyárakra és bevásárlóközpontokra.