Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Bevonták egy utazási iroda engedélyét

2015.02.03. 18:47

Visszavonta a Baobab Travel Utazási Iroda Kft. utazásszervezői és utazásközvetítői engedélyét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH), és a vállalkozót január 28-án törölte a hatósági nyilvántartásból jogszabálysértés miatt, írja az MTI. A döntés hétfőn jogerőre emelkedett. Így lehetővé vált az utasok kártalanítása.

Az utazási vállalkozó vagyoni biztosítékát az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. szolgáltatja. Az utasok a Baobab Travel Utazási Iroda Kft. saját szervezésű útjaival kapcsolatos kárigényeiket a biztosítótársaságnál jelenthetik be, illetve kérhetnek felvilágosítást. Kedd délig 15-20 bejelentés érkezett. A károsultak március 2-áig jelenthetik be az igényeiket a biztosítónál e-mailben a vagyonkar@aegon.hu e-mail címen, faxon az 1/476-56-20 számon, illetve telefonon a 1/476-56-05 számon.

Az MKEH január 28-án azt közölte az MTI-vel, hogy rendőrségi bejelentést tesznek a Baobab Travel csődjének ügyében, a hatóság előző napi helyszíni ellenőrzése ugyanis meghiúsult az utazási irodánál. A cég 12 százalékos vagyoni biztosítékkal rendelkezett 13,2 millió forint értékben, ezen kívül volt 3 százalékos belföldi biztosítéka is 500 ezer forint értékben.

A BaoBab Travel volt a hivatalos utazásszervezője a Történelmi Székely Gyorsnak, a különvonat honlapján megadott telefonszámon az Indóház Magazin hirdeti a 2015-ös csíksomlyói zarándokvonat programját.