nono

Magyar bűvésztársas hódít a Kickstarteren

2015.02.04. 11:38

A hidegháborús Redacted után most egy másik magyar fejlesztésű társasjáték indulhat hódító útjára a játékfanok között. A Trickerion nevű stratégiai/fantasy játék eddig több mint 85 ezer dollárt szedett össze a Kickstarteren, ami majdnem háromszor annyi, mint amennyi a tervezők célja volt. 24 nap pedig még hátra is van a pénzgyűjtésből, így simán összejöhet a 100 ezer dollár a projektre.

bv1

A Trickerion – Legends of Illusion nevű játékban versengő bűvészekkel kell stratégiázni, műsorokat előadni, pénzt és hírnevet gyűjteni egy kellemesen gót hangulatú viktoriánus világban, mindezt egy varázskőért és a vele járó celebritásért.

A játékot bevallottan Christopher Nolan A tökéletes trükk című filmje ihlette, ami a két ötletgazda és fejlesztő, Péter Viktor és Ámann Richárd kedvenc filmje. Ámannék ötfős magyar csapatukkal már három éve dolgoznak a projekten, mindkettejüknek az első saját fejlesztésű játéka, aminek a kiadói is ők lesznek. A látványvilágért Farkas Villő felel,  Hajnóczy Soma hivatásos bűvész pedig abban segíti a csapatot, hogy a játék kampányához tartozó videókon mutatja be a játékban is szereplő trükköket. 

A projekt fél éve jutott el odáig, hogy elkezdjék gyűjteni a pénzt a Trickerion kiadásához, amihez az Egyesült Államokban kellett céget alapítaniuk, itthonról ugyanis nem lehet Kickstarter-kampányt indítani. A crowdfunding oldalon eddig 1359-en támogatják a játékot, azt azonban még Ámann sem tudja, mekkora az a célközönség, amit így el lehet érni, mindenesetre még bíznak a növekedésben.

A fejlesztők az ígérik, októberben már biztosan szállítani tudják a játékot, ez már meg van beszélve a gyártóval és a szállítókkal, de az is lehet, hogy ennél korábban is készen lesznek. Először a kickstarteres támogatók kapnak majd a Trickerionból, de már értékesítőkkel is tárgyaltak, itthon és külföldön egyaránt.

bv2

A következő nagy lökést pedig az németországi Essen Spiel társasjáték-kiállítástól várják, ami szintén októberben lesz. A prototípussal már bemutatkoztak itt tavaly, amire akkor elég jó kritikákat is kaptak, az idén viszont már a kész játékot akarják népszerűsíteni a vásáron. Addig is, ha valaki akarja, Budapesten itt lehet kipróbálni a játékot.

A többi, nemrég kijött magyar fejlesztésű társasról pedig itt írtunk.