Varga: A Közgép mellett kellenek még cégek

2015.02.16. 07:33

Varga Mihály az ATV kérdésére elmondta, jó lenne, ha a Közgép mellett más cégek is fel tudnának nőni magyar cégként az építőiparban. A Magyarországon kiírt közbeszerzések tág teret biztosítanak a vállalkozásoknak, hogy pályázzanak, de a nemzetgazdasági miniszter szerint jó lenne, ha több magyar cég tudna közbeszerzési eljárást nyerni, mert még mindig dominálnak a külföldi cégek.

Varga Mihály vasárnap az ATV Szabad szemmel című műsorában beszélt erről. Arra a kérdésre, hogy az Orbán–Simicska-konfliktus után maradhat-e az a tendencia, hogy a Közgép nyeri el az állami beruházásokra kiírt fontos közbeszerzéseket, Varga Mihály hangsúlyozta: Magyarországnak – európai uniós tagállamként – a pályázatokat szigorú protokoll és eljárásrend alapján kell kiírnia, és a közbeszerzési döntéseket bárki megismerheti, vitathatja.

Kétségkívül vannak nagy vállalatok az építőiparban is, amelyek több ilyen nagy beruházást tudnak vállalni, és több közbeszerzési eljáráson tudnak elindulni, és jó lenne, ha az említett cég mellett más cégek is fel tudnának nőni magyar cégként az építőiparban – válaszolta Varga Mihály arra a kérdésre, hogy jónak tartaná-e, ha nem mindig a Közgép, hanem más cégek nyernék a közbeszerzési eljárásokat.