Tud bánni a pénzével? Itt ellenőrizheti!

2015.02.17. 12:47

Pénzügyi Tudatosság Teszt néven indít felmérést a BankRáció.hu. A fiatal közgazdászok szerint az ország lakossága jelentősen le van maradva az uniós átlaghoz képest pénzügyi ismeretei alapján. Ezen területet fejlesztendő minden kitöltő személyre szabott ajánlást kap arról, hogy miben érdemes tágítania pénzügyi ismereteit, másrészt az eredmények egy hosszú távú projekt alapját is képezhetik.

A BankRáció.hu tesztjével azt szeretné felmérni, hogy mennyire racionálisak és tudatosak azok a döntések, amelyek ezt a fent említett pénztömeget mozgatják. A Pénzügyi Tudatosság Teszt, összhangban a BankRáció.hu banki ismereteket fejlesztő blogjával a banki termékeket összehasonlító kalkulátoraival, számos olyan témát érint, amelyekre érdemes kicsit jobban odafigyelni.

A témákat érintő kérdésekkel a BankRáció.hu szeretné felmérni a magyar társadalom pénzügyi intelligenciáját – az angolszász szakirodalom Financial Intelligence néven hivatkozik a területre  , ezzel teljesebb képet kapva az általánosan fejlesztendő ismeretekről. A februárban induló, 4 héten át tartó Pénzügyi Tudatosság Teszt alapját egy nagyságrendileg 20 kérdésből álló kérdőív adja.

A válaszok alapján a teszt kitöltői kideríthetik, mely területeken érdemes fejleszteniük tudásukat. A kitöltés után mindnyájan kapnak egy személyre szabott üzenetet a fejlesztendő pénzügyi területekkel és egy iránymutatást, amiből megtudhatják, hol bukkanhatnak a témában bővebb információra.

A tesztidőszak zárultával a BankRáció.hu szakértői egy szociológus segítségével értékelik a beérkezett válaszokat és foglalják össze az eredmények tanulságait. A részvételt a BankRáció.hu nem csupán egy személyre szabott tesztértékeléssel díjazza, de a legtudatosabbak értékes nyereményekért is versenyre kelhetnek.