A Norbi-részvényeket is megrázta a Buda-Cash bezárása

2015.02.24. 12:58

Több mint 6 százalékot rontott ma a Norbi Update árfolyamán a Buda-Cash-botrány – írja a Portfolio. A tegnapi 919 forintos záróárfolyam után ma 862 forintra estek a Norbi Update-részvények. 

Az esésnek köze lehet a Buda-Cash felfüggesztéséhez is. A részvénykönyv ugyanis a Buda-Cash-ügyfelek kiesésével eléggé kiürült, a következő legjobb vételek jelenleg 850 és 800 forint környékén állnak. Ráadásul a működési engedélyét elvesztő brókercég vezényelte le a kétes hitelességű élelmiszer-forgalmazó részvényeinek tőzsdei kibocsátását, sőt, Schobert Norbert az elmúlt hónapokban a Buda-Cashen keresztül vett több alkalommal is részvényeket.

A hírre leggyorsabban lecsapó Velvet szerint az esemény azokat a részvényeseket érintheti a legrosszabbul, akik a Buda-Cashtől vásároltak; akik más brókerháznál fektettek Norbi Update-részvényekbe, hozzáférnek a pénzükhöz. Csakhogy feltehetően a legtöbb részvényes a most bajba került társaságnál vehette a részvényeit, mert ez a brókerház bocsátott ki elsőként legalább 800 000 darab és legfeljebb 2 200 000 darab, egyenként 10 Ft névértékű Update-részvényt, és Schobert Norbert is arra buzdította a befektetőket, hogy náluk jegyezzék elő azokat.

FRISSÍTÉS: A Norbi Update Facebook-oldalán délután kettőkor kommentálta a fejleményeket, méghozzá emígyen:

Mi is mint ügyfelek megdöbbenéssel értesültünk a Buda-Cash Brókerházzal kapcsolatos mai hírekről. A részvényesek biztonságát érintő kérdésekről szakjogászok véleményét kértük. Egybehangzó álláspontjuk az, hogy a részvényeink biztonságban vannak és a Buda-Cash körüli vizsgálat lezártát követően, azokat a tulajdonosok akár más értékpapír kezelőhöz átvihetik. Cégünk életében nincs olyan fejlemény ami a cég értékét negatívan befolyásolná.