Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Merénylet miatt kell a paksi titkosítás

2015.03.03. 22:27

"Vannak ellenérdekelt felek abban, hogy a paksi bővítés megvalósuljon" - magyarázta a köztévé esti műsorában Aszódi Attila paksi bővítésért felelős kormánybiztos, miért van szükség a paksi bővítéssel kapcsolatos adatok szigorúbb, 30 évig tartó titkosítására.

Szerinte miközben mindenkinek érdeke, hogy a nyilvánosság minél több adatot megismerhessen, vannak olyan üzleti és műszaki adatok, amelyek titkosítása közös érdek. Kik támadják a paksi bővítést? Aszódi szerint például az ellenzéki pártok. 

De nem csak miattuk kell titkosítani. Hanem azért is, hogy ne lehessen megtámadni az erőművet. "Ha kinn lennének az interneten az adatok, meg lehetne támadni az atomerőművet" - mondta a kormánybiztos.

Aszódi Attila szerint a 30 éves titkosítás a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem vonatkozik a környezeti adatokra, a hatástanulmányok mind elérhetőek a projekttársaság honlapján.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek