Ezért ad milliárdokat a kormány multiknak

2015.03.03. 08:55

Nem tervezik a Külgazdasági és Külügyminisztérium kettéválasztását, az Oroszországba és Ukrajnába irányuló magyar export csökkenését más irányok kompenzálták, és megérte munkahelyenként 30 millió forinttal támogatni az Apollo Tyres magyarországi nagyberuházását, mivel 3-5 év alatt visszajön a pénz – többek között erről beszélt Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes a Napi.hu-nak adott interjújában.

Az interjúból az is kiderül, hogy az EU és az USA között létrehozandó transzatlanti szabadkereskedelmi egyezményről egyelőre még nem sok konkrétumot lehet tudni, de Magyarország nem támogatja az emberi életet és egészséget, az állategészségügyet és állatjólétet, valamint a környezetet, élelmiszer biztonságot és a fogyasztók érdekeit védő EU és nemzeti jogszabályok biztosította oltalmi szintek fellazítását, sem pedig az egyezményhez tartozó külön vitarendezési testület felállítását.

Szabó arról is beszélt, hogy a tavaly év végi 25-ről idén 42-re tervezik növelni a kereskedőházak számát, viszont a kormány már nem akar sokkal több stratégiai partnert a mostaninál. A teljes interjút itt olvashatja el.