Ekáer: már 36 ezren regisztráltak

2015.03.04. 14:47

A többségnek nem okoz gondot az ekáer használata, a regisztrált ügyfelek száma meghaladja a 36 ezret, míg a bejelentett szállítmányok száma 964 ezret a kedd esti adatok szerint, közölte lapunkkal Suller György, Attila alezredes, NAV-szóvivő.

A kedd esti leállásról elmondta, a rendszerben központi hálózati probléma lépett fel, amelyet 23:10-re javítottak. A hiba nem csak az ekáert, hanem más informatikai hálózatokat is érintett, így tehát nem a NAV rendszerének problémájáról van szó.

Untitled-1
Fotó: Ekaer

Azok az ügyfelek, akik a központi hálózati probléma miatt bejelentésüknek nem tudtak eleget tenni, a hatályos NGM rendeletben foglaltak szerint bejelentéseiket legkésőbb az üzemzavar megszűnését követő munkanapon kötelesek teljesíteni.

"Tekintettel a hétvégi jogszabályváltozásra az ekaer.nav.gov.hu oldalon szereplő tájékoztatók, valamint a kérdések/válaszok felülvizsgálata és aktualizálása folyamatosan történik, ezért néhány rovat pillanatnyilag nem elérhető, azonban ez nem befolyásolja a regisztrációt és a bejelentést" - közölte Suller.  • Hírek
  • Személyi kölcsön