Kicselezheti a vasárnapi zárva tartást a Family Frost

2015.03.04. 07:00 Módosítva: 2015.03.04. 07:02

Bár korábban arról írtak, hogy a Family Frost lehet a vasárnapi zárva tartás egyik legnagyobb vesztese, és hogy a forgalmuk negyedét is elbukhatják, most úgy tűnik, mégis találtak megoldást. Úgy tudjuk, egyéni vállalkozó értékesítőkkel bújhatnak ki a tiltás alól, az álláshirdető oldalakon is számos olyan hirdetést találni, ahol "vállalkozó partnereket" keresnek eladónak.

Így pedig továbbra is zenélhet vasárnaponként a 300 mozgóbolt szerte az országban, sőt, forgalmuk akár még nőhet is. Hiszen jégkrémek mellett számos mirelit élelmiszert is árulnak, amiből több fogyhat majd vasárnaponként.

A Family Frostra ezzel a megoldással a kötelező vasárnapi pihenésről szóló jogszabály azért nem vonatkozna, mert a törvény megengedőbb a családi vállalkozásokkal szemben. Ha az árusok nem alkalmazottak lesznek, hanem egyéni vállalkozók, nyugodtan folytathatják a kereskedést akkor is, amikor a többieknek nem szabad.

Hogy valóban ezzel a trükkel kerülnék-e meg a vasárnapi tilalmat, arról megkérdeztük a Family Frostot is, akik viszont nem akartak nyilatkozni az ügyben.