Mészáros Lőrinc ásványvízzel bizniszel

2015.03.05. 11:02

A nyomtatott HVG csütörtöki száma szerint az utóbbi időben rohamosan gazdagodó felcsúti polgármester és üzletember, Mészáros Lőrinc ezúttal az ásványbizniszbe száll be: a bicskei ipari parkban vett egy háromhektáros területet a tulajdonában lévő felcsúti Búzakalász 66 Kft.

A területen két ásványvízkút működik: a Vivien és a Santa Aqua, amelyeket korábban a Tolnay Tibor részérdekeltségébe tartozó Vivien Zrt. üzemeltetett, amely 2002-ben nagy reményekkel indult a magyar ásványvízpiacon, de ehhez képest a legfrissebb mérleg alapján 1,5 milliárd forint adósságot halmozott fel, és 2013-ban felszámolás alá került. 

A HVG szerint a területet, a kutat és a gépsorokat együtt 190 millió forintért hirdették meg, de a tényleges eladási ár nem ismert. A Vivien Kft. tulajdonosai a lap szerint nem voltak elégedettek a felszámoló által megállapított árral. Mészáros Lőrinctől nem sikerült megtudni, hogy mi a célja a szerzeménnyel, mindenesetre a szakmában úgy tartják, hogy a bicskei kutak vízminőség alapján még a nagy piaci szereplők közé is kerülhetnek, ám ehhez még a technológia korszerűsítésére van szükség.