Jön az újabb trafikpályázat

07 balint sebestyen neked is egy trafik kifuto 72DPI nezokep
2015.03.09. 06:15

 Megjelent a hatodik trafikpályázat nyilvános felhívása Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter aláírásával, így még márciusban kiírhatja a következő tendert a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. – idézi a Világgazdaság cikkét az MTI.

 A pályázati felhívás még csak a legfontosabb általános tudnivalókat tartalmazza, az majd

csak a kiírásból derül ki, hogy mely településeken pályázhatnak

azok, akik dohányboltot szeretnének működtetni.

Az biztos, hogy a koncesszió időtartama 20 év és olyan településekre lehet majd pályázni, ahol korábban eredménytelenül zárult az eljárás vagy felmondással, közös megegyezéssel megszűnt a koncessziós szerződés.

Ez lesz az első pályázat a trafiktörvény legutóbbi módosítása óta. A legfontosabb új szabály, hogy a korábbi 2000 lakos után kiírt jogosultság helyett a küszöb 3000 lakos lesz. A koncessziós díj mértéke nem változott, 100 ezer és 240 ezer forint közötti összeget kell befizetni a település méretétől függően. 

A dohány-kiskereskedelmet teljesen átszabó, részrehajló kiosztásoktól átszőtt tender miatt a kiskereskedelemből kiszorult korábbi trafikosok egy csoportja Strasbourghoz fordult kártalanításért. Az Emberi Jogi Bíróság januárban befogadta a trafikmutyi 14 károsultjának panaszát.