Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Szerződésbontások a Hortobágyi Nemzeti Parkban

2015.03.09. 18:40

Legalább 14 földbérleti szerződést kell felbontani a Hortobágyi Nemzeti Parkban (HNP) a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálata után - idézte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára a miniszterelnök válaszát az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága Ellenőrző albizottságának hétfői ülésén.

Az MTI híre szerint Nagy István  beszámolt az albizottság tagjainak a Kehi HNP földbérleti pályázataival kapcsolatban készült vizsgálatról és annak eredményéről. 

Az államtitkár utalt a miniszterelnöknek a témával kapcsolatban korábban adott válaszára, amely szerint a Kehi a kormány utasítására lefolytatta a vizsgálatát, ennek alapján az FM módosította a földbérletek pályázati eljárását. A konkrét ügyben véleménykülönbség volt a Kehi és a szaktárca között, amit január 31-ig tisztáztak - tette hozzá.

Az államtitkár megerősítette: a nyertes pályázók számára előírták, hogy a megkötött haszonbérleti szerződésben vállaltaknak a szerződés teljes időtartama alatt meg kell felelniük. Emellett legalább 14 esetben fel kell bontani a szerződéseket, amelyen a nemzeti park igazgatósága dolgozik, majd újra megpályáztatja ezeket a földeket - közölte Nagy István.