Rakja fel a boltját a térképre

2015.03.10. 16:15

Március nyolcadikán szívhatták be utoljára a hétvégi nyitva tartás szabadságának üdítő levegőjét az üzletek, tizenötödikén a nemzeti ünnep miatt lesz mindenki zárva.

abc
Fotó: Nagy Attila

22-én viszont már, hiába nincs ünnepnap, fő szabály szerint zárva lesznek a boltok. Kivéve, ha kivételnek számítanak, mert például a tulajdonos és a családja dolgozik, nem más alkalmazottak. 

A tétlenség helyett mi máris készülünk március végére: térképünkre regisztrálhat minden boltos, aki nyitva fog tartani ezentúl is vasárnaponként. A térkép a felhívás alján egyelőre mutatóban van kint, a végleges változat később jelenik majd meg. A korábban emailben küldött, biztosan nyitva maradó üzletek közül a budapestiek felkerültek a térképre (egyelőre a fővárosi üzleteket összesítjük).

Helyezze el a térképen

A rubrikákat kitöltve regisztrálhat, a végén a térképen is el kell helyeznie. A térképen egyelőre a budapesti üzleteket (élelmiszerboltokat, pékségeket, zöldségeseket, trafikokat) tüntetjük fel.  Minden regisztrált bolt akkor kerülhet csak ki a végleges térképre, ha szerkesztőink jóváhagyják.  

A bolthálózatokat és benzinkutakat is megkerestük. Válaszaikkal folyamatosan frissítjük a térképet. A benzinkutak közül azok kerülnek fel, ahol

  • valamelyik kiskerlánc nyitott boltot (például egy Spar Express nyílt),
  • vagy sok bolti árú termékkel bővítették a kínálatot a zárvatartási törvény hatására.

Ha a benzinkutaknál 22-én kiderül, hogy nem elég széles, vagy túl drága a választék, lekerülnek a térképről. 

Tehát most annyi a teendő, hogy írja meg, mit kell tudni az ön boltjáról, pontos címmel-elérhetőséggel (a pontok szerkesztői jóváhagyás után jelennek meg majd a végleges térképen):

Korábban írtuk a zárva tartásról

Megvan, hogy mivel töltötte a KDNP-s polgármester az utolsó szabad vasárnapot A nemsokára életbe lépő változásokat több érintett szemszögéből bemutattuk: