Akinek volt néhány milliója, azt Sándor egy elképesztően jó üzleti ötlettel találta meg

2015.03.17. 20:49 Módosítva: 2015.03.17. 22:53

Van 3-4 milliód? Nekem meg egy tuti ötletem. Olyan hozamot adok a pénzedre, hogy padlót fogsz.

Valami ilyen szöveggel támadhatta be az ebesi (Hajdú-Bihar megye) K. Sándor néhány ismerősét. Illetve nem is néhányat, hanem a rendőrség adatai szerint egészen pontosan 547-et. És mindannyian elhitték, hogy egészen szuper üzletbe vágnak bele, amivel jól lehet járni.

És tulajdonképpen jól is lehetett. Egy embernek.

Igen, Sándornak.

Aki nem dolgozott ki túlságosan szofisztikált üzleti tervet: a befektetésekkel foglalkozó cége a szerződött partnereknek a banki kamatoknál jóval kedvezőbb hozamot ígért. Összesen kétmilliárd forintot gyűjtött be, mire 2013 októberében feljelentette őt valaki, akivel annak az évnek az áprilisában szerződött. Csakhogy az ígéreteit nem teljesítette, így a potenciális befektető feljelentést tett a Debreceni Rendőrkapitányságon.

A debreceni rendőrök csalás miatt rendeltek el nyomozást. Amely során kiderült, hogy 546 sértettje van a bűncselekménynek, és kiderült az is, hogy a sértetteknek összesen több mint kétmilliárd forint káruk keletkezett. K. Sándort 2013 decemberében őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte – írja az MTI.

A nemzeti közszolgálati hírügynökség híréből egyébként nem derül ki, de a történet Civis Globál Brókerházról szól, amelyről 2013 novemberében először az Index írta meg, hogy milyen módszerekkel működött, és hogy a tevékenysége egy tipikus piramisjátékos tevékenység volt. A társaság egyébként úgy szedte össze a több száz ügyfelét és a több milliárd forintot, hogy a befektetési tevékenységéhez engedéllyel sem rendelkezett.