Vasárnapi zárva tartás: döntöttek a benzinkutakról

2015.03.17. 11:34

Az Országgyűlés kedden törvényben rögzítette: a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló jogszabály hatálya azokra az üzletekre is kiterjed, amelyek

  • benzinkút területén működnek, de nem árulnak üzemanyagot, vagy
  • azonos helyen és időben folytatnak kis- és nagykereskedelmi tevékenységet.

Az MTI szerint három fideszes képviselő, Szatmáry Kristóf, Mengyi Roland és Vas Imre előterjesztésére 115 igen szavaztak igennel, 37-en nemmel, 24-en pedig (köztük két fideszes, Bencsik János és Czomba Sándor) tartózkodtak.

A kis- és nagykereskedelmi tevékenységet egyszerre folytató üzletekre vonatkozó korlátozás lex Metróként vonult be a köztudatba.

A benzinkutak területét érintő szabályozással kapcsolatban a törvényalkotási bizottság ülésén a kormánypártok részéről megerősítették: a benzinkutak saját üzletei nyitva lehetnek vasárnaponként is, a töltőállomások területén működő, de üzemanyagot nem áruló boltokra viszont vonatkozni fog a vasárnapi tilalom.

Mi, mint család ebben nagyon sérülünk – mesélte egy boltos a családok védelmében hozott törvényről, alkalmazottak is meséltek nekünk arról , hogy élik meg a változást. Itt pedig azt nézheti meg, mivel ütötte el a KDNP-s polgármester az utolsó szabad vasárnapot. 

Ha önnek is boltja van, és szeretne szerepelni az Index vasárnapi nyitvatartós térképén,itt regisztrálhat a cikk végén.    • Tippek
  • Babaváró hitel