Zuhant a Prada profitja

2015.03.30. 09:27

Profitcsökkenésről számolt be ma reggel publikált jelentésében az olasz luxuscég, a Prada. A társaság nettó eredménye 28 százalékkal esett a január végén zárult évben: 450 millió eurós profitot könyvelt el – írja a Portfolio. Ez az elemzői várakozásokhoz képest csalódást okozott, ugyanis nagyjából 475 millió eurós profitra számítottak a piaci szereplők. 

Patrizio Bertelli, a vállalat vezérigazgatója szerint a jövővel kapcsolatban is nagy a bizonytalanság, amihez egyrészt az járul hozzá, hogy mostanában elég gyorsan ugrálnak azok a devizaárfolyamok, amik a cég napi működése szempontjából fontosak, másrészt viszont az egyes piacaikon sem volt minden rendben mostanában.Már a luxusüzlet sem megy, szenved a Prada

A Prada értékesítései hanyatlanak a legfontosabb piacán, Kínában és Európában is csökkentek a bevételek. Ázsiában 5 százalékkal estek a bevételek, elsősorban Hongkong és Macau miatt, ahol egyre nehezebb vállalkozást fenntartani mostanában. A társaság most azon dolgozik, hogy a költségeit kordában tartsa és javítson a hatékonyságon. Ezért kevesebb üzletet nyitna idén.