Éhezik-szomjazik az éjszaka népe

2015.03.31. 09:18 Módosítva: 2015.03.31. 09:18

Immár a harmadik olyan hétbe lép Magyarország, amikor nemhogy vasárnap nem lehet vásárolni, de ugyanaz a törvény, ami elvileg azt szolgálja, hogy vasárnap együtt legyen a család, az éjjel-nappali boltokat is nappali boltokká fokozta.

Egész pontosan csak azok a 0–24-es boltok maradhattak nyitva éjszaka is, amelyek kisebbek 200 négyzetméternél, és a tulajdonos vagy családtagja dolgozik bennük. Emiatt eléggé meg kellett ritkulniuk az éjjel-nappali boltoknak és a nonstop nyitva tartó trafikoknak is.

Mostantól sokkal nehezebb beszerezni a bulizás előtti sört este 11-kor, vagy a hajnali műszakba igyekezve venni egy zacskó kiflit meg egy kávét, mint a régi rendszerben, 2015. március 15. előtt.

No de hogyan éli meg ezt a keményen dolgozó kisember?

Szeretnénk, ha az Index olvasói megírnák nekünk, milyen az élet éjjel-nappalik nélkül, hogyan birkóznak meg ezzel a hiánnyal, és milyen stratégiákkal lehet mégis túlélni így egy ébren töltött éjszakát!

Írjon nekünk, ha ön

  • mentős, aki morogva csomagolja magának előre a szendvicset, ha éjszakai műszakra osztják be, 
  • egyetemista, akinek egy fél kerületet át kellett fésülnie egy dobozos ászokért a buliba menet, 
  • kirúgták az állásából, mert két hete kába, amióta sehol nem tud a hajnal hatos műszakkezdés előtt meginni egy kávét vagy venni egy energiaitalt
  • vagy hasonló sztorija van arról, milyen az éjjel-nappali nélküli Magyarország
Várjuk a leveleiket a tema+nonstop@mail.index.hu-ra!