Betiltottuk a Posta lehetséges riválisát

2015.04.09. 08:26

Úgy tűnik, hogy nagyon bonyolult tevékenység a levelek kézbesítése, ugyanis a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) már a második cégnek nem adott engedélyt arra, hogy a Magyar Posta riválisa legyen – írja a Világgazdaság.

Most az állam az NMHH-n keresztül az arab tulajdonosi hátterű City Mail Hungary Kft. engedélykérelmét utasította el, így az állami vállalat a 2013-as postai liberalizáció ellenére továbbra is egyedüli szereplő a könnyű levelek piacán.

Mivel a 15 napos fellebbezési határidő még nem járt le, ezért nem tudni, hogy most éppen miért olyan különösen nehéz leveleket vinni A pontból B-be.  Az NMHH szeint ugyanakkor „sem a tárgyi, sem az általános szerződési feltételeknek” nem felelt meg a jelentkező. 

A tárgyi feltételek közé a postai szolgáltatóhelyek, felvételi és kézbesítési pontok, ügyfélszolgálati helyek, gépjárműpark és egyéb technikai eszközök tartoznak. Mivel a cég Budapesten tevékenykedett volna, ezért a törvény szerint a fővárosban például mintegy hetven hivatalt kellett volna felállítania, mielőtt egyáltalán jelentkezik arra, hogy bármit is csinálhasson – írja a lap.