Százmilliónyi készpénzt dugdosott a Buda-Cash egyik vezetője

2015.04.21. 17:33 Módosítva: 2015.04.21. 17:34

Az Index információi szerint a napokban újra nagy energiákkal kezdett a Buda-Cash-ügy nyomozásába a rendőrség. Kedden ismét házkutatást tartottak a brókercég budai központjában, és más kapcsolódó cégeket is megszálltak a nyomozók. Az új lendület oka az, hogy nemrég a cég egyik vezetőjének lakásában 100 milliós nagyságrendben talált a rendőrség elrejtett készpénzeket. A legnagyobb fogás azonban egy füzet felbukkanása volt. Ebben vezették évekre visszamenőleg a cég valós könyvelését. A nyomozók a füzet alapján most már pontosabban meg tudták határozni, mit kell még keresni a központi irodában.

Korábban úgy tűnt, hogy nem lesznek károsultak, mert az eltűnt vagyon megvan. A Fővárosi Főügyészség nemrég azt közölte, hogy „sikeres vagyonbiztosítási intézkedéseket tett”.

Azt is elmondták, hogy mintegy 68 milliárd forint értékű vagyont foglaltak le ingatlanok, üzletrészek, bankszámlák, ingóságok és készpénz formájában, miközben az addig összesített kárérték 62 milliárd forint volt. Most viszont Matolcsy György jegybankelnök egy szocialista képviselő írásbeli kérdésére válaszolva azt közölte, hogy a február 24-i leltár szerint mintegy 96 milliárd forint hiányzik a felszámolás alatt álló Buda-Cash Brókerháznál. Ez az adat persze régebbi az ügyészség adatainál, így lehet, hogy tényleg minden eltűnt forint fedezete mégis megvan, de ez egyelőre eléggé bizonytalan. Megkérdeztük a főügyészséget, várjuk a választ.