Kasszafúróval törették fel a Buda-Cash páncélszekrényét

D MTI20150224004
2015.04.22. 16:13

Nyolcvanmillió forintot és muzeális részvényeket is elvitt a rendőrség a Buda-Cash páncélszekrényeiből, amit profi kasszafúróval töretett fel, írja a HVG. A csütörtöki lapszámban megjelenő cikk előzetese szerint a brókercég sok ügyfele több tízmillió forintos árfolyamveszteséget is elszenvedett, mert a más pénzintézeteknél fedezetként elhelyezett értékpapírjaikat az MNB által kirendelt felügyeleti biztos értékesítette.

Az MNB azzal magyarázta a kényszerértékesítéseket, hogy az az ügyfélvagyon megóvása érdekében történt, holott a papírok fellelhetőek és beazonosíthatóak voltak, és a jogszabályok szerint nem kerülhetnek bele a felszámolási kalapba. A panaszosok egy része ügyvédhez fordult, volt, aki feljelentést is tett a rendőrségen, írta a lap.

Az Index kedden írt arról, hogy ismét házkutatást tartottak a brókercég budai központjában, és más kapcsolódó cégeket is megszálltak a nyomozók. Az új lendület oka az, hogy nemrég a cég egyik vezetőjének lakásában 100 milliós nagyságrendben talált a rendőrség elrejtett készpénzeket. A legnagyobb fogás azonban egy füzet felbukkanása volt. Ebben vezették évekre visszamenőleg a cég valós könyvelését. A nyomozók a füzet alapján most már pontosabban meg tudták határozni, mit kell még keresni a központi irodában.