Itt az állami rezsicég első nagy lépése

2015.04.28. 11:14 Módosítva: 2015.04.28. 14:44

A Magyar Fejlesztési Bank veheti meg az Elmű-Émász Ügyfélszolgálati Kft.-t – írja a Magyar Nemzet. A vételár nem ismert, a lap becslése szerint tízmilliárd forint körüli összegről lehet szó. A dolog azért fontos, mert az állam a cégcsoport más cégéhez tartozó ügyfeleivel együtt szerzi meg az ügyfélszolgálati céget, így hamarosan a budapesti, a főváros környéki és az észak-magyarországi családok az állami vállalat fogyasztói lesznek. A lépéssel bő kétmillió ügyféllel bővülhet az állami rezsicég működése. Az állami cég egyébként nem az áram, hanem a gázszolgáltatással indul majd, a mostani lépés alapozhatja meg a későbbi áramszolgáltatás beindítását. 

A cikk szerint a kormány azért választhatta ki ezt a céget, mert az ügyfélkezelő rendszere korszerű és könnyen bővíthető, így a későbbiekben sem lesznek gondok a számlázási rendszerrel.

A fogyasztók egyelőre semmit, és a későbbiekben sem érezhetnek majd sokat a váltásból. A cserével kapcsolatos adminisztrációt vélhetően egy nyilatkozat kitöltésével letudhatják majd, és azt követően csak a fejléc lesz más a számlán. Az ügyfeleket az új állami rezsicég kaphatja meg, de előreláthatólag semmilyen árengedményt nem ad majd az újdonsült ügyfeleknek. Ami érthető, miután eleve veszteséges tevékenységet vesz át. Az érintett cégek pedig örülhetnek, hogy végre megszabadulhatnak a veszteséges lakossági egyetemes szolgáltatásuktól. A felvásárlás pontos időpontja még nem ismert.