Árpád
-2 °C
4 °C

Az északi part a legdrágább

2015.04.30. 11:21

A legnagyobb magyarországi tavak partján lévő lakóingatlanok átlagos négyzetméterára 210-290 ezer forint között alakul, derül ki az ingatlan.com összeállításából. A Balaton északi partján a legmagasabbak az árak, Tihanyban például a 600 ezer forint közelében mozognak.

A Balaton déli oldalán az északinál 25 ezer forinttal alacsonyabb az átlagár, a Velencei-tónál pedig jóval olcsóbbak az ingatlanok. A magyarországi tavak partján lévő házak és nyaralók átlagos négyzetméterára megközelíti a drágább megyeszékhelyeken megszokott árakat.

A Balaton északi partján a nyaralók és házak átlagos négyzetméterára 285 ezer forint. Az északi parti települések közül Balatonalmádiban 273 ezer forint az átlagár, Révfülöpön pedig 275 ezer forint. Csopakon magasabb az árfekvés, a településen 333 ezer forintért kínálják az ingatlanokat, Balatonfüred még drágább a maga 354 ezer forintos átlagos négyzetméterárával.

A tóparti nyaralók, házak áránál figyelembe kell venni, hogy nagyon nagy a szórás a felszereltség, elhelyezkedés, az építési módtól függően. Tihanyban például van 450 ezer forintos négyzetméteráron kínált ingatlan, de van bőven 700 ezer forint feletti áron hirdetett ház is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?