Az északi part a legdrágább

2015.04.30. 11:21

A legnagyobb magyarországi tavak partján lévő lakóingatlanok átlagos négyzetméterára 210-290 ezer forint között alakul, derül ki az ingatlan.com összeállításából. A Balaton északi partján a legmagasabbak az árak, Tihanyban például a 600 ezer forint közelében mozognak.

A Balaton déli oldalán az északinál 25 ezer forinttal alacsonyabb az átlagár, a Velencei-tónál pedig jóval olcsóbbak az ingatlanok. A magyarországi tavak partján lévő házak és nyaralók átlagos négyzetméterára megközelíti a drágább megyeszékhelyeken megszokott árakat.

A Balaton északi partján a nyaralók és házak átlagos négyzetméterára 285 ezer forint. Az északi parti települések közül Balatonalmádiban 273 ezer forint az átlagár, Révfülöpön pedig 275 ezer forint. Csopakon magasabb az árfekvés, a településen 333 ezer forintért kínálják az ingatlanokat, Balatonfüred még drágább a maga 354 ezer forintos átlagos négyzetméterárával.

A tóparti nyaralók, házak áránál figyelembe kell venni, hogy nagyon nagy a szórás a felszereltség, elhelyezkedés, az építési módtól függően. Tihanyban például van 450 ezer forintos négyzetméteráron kínált ingatlan, de van bőven 700 ezer forint feletti áron hirdetett ház is.