Az előállításig jutott a Lombard-ügy

2015.05.05. 12:04 Módosítva: 2015.05.05. 13:31

A Nemzeti Nyomozó Iroda előállított egy személyt a Lombard Kézizálog-ügy kapcsán. Az intézkedést megelőzően nyomozók házkutatást tartottak a férfi lakhelyén és a vagyon-visszaszerzési intézkedéseket is megkezdték. Hogy ez pontosan miben áll, azt nem közölte a rendőrség. Az MTI úgy tudja, a férfi azonos a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosával, aki korábban önfeljelentést tett.

A cég tulajdonosának önfeljelentésével indult az ügy áprilisban.  A nyomozás csalás miatt indult meg, a kár négymilliárd forint körüli összeg lehet.  

A férfi, aki az Új Lombard Sport Kft. által működtetett NB I.-es Lombard Pápa tulajdonosa, nehéz helyzetbe került a klubbal is, és nem biztos a jövő évi első osztályú tagsága sem.

Az MNB január 22-én felügyeleti biztost rendelt ki a Kézizálog Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez, mivel úgy vélték, hogy a cég szabálytalanul hitelezett és refinanszírozott.  Az intézkedés azt jelenti, hogy a cég bármilyen érdemi döntést csak a kirendelt jegybanki szakember tudtával hozhatott.   • Tippek
  • Hírek