Vendel
6 °C
20 °C

Veszik ki a vagyont Marcsika lányai

2015.05.11. 08:08

Kiárusítják a karcagi Kun-Mediátor vezetőjének családi érdekeltségébe tartozó étterem milliókat érő berendezéseit, írta a hétfői Blikk. A becsődölt karcagi brókercég károsultjai felháborodtak, hogy fagylaltos pultot, kemencét, hűtőket árulnak az étteremből a Kun-Mediátor Kft. szökésben lévő vezetőjének lányai.

Az ügyfelek szerint a húzással a károsultakat rövidítik meg, mivel így kevesebb marad a károk megtérítésére, rendőrséghez is fordultak az ügyben. A rendőrség válasza szerint azonban a Bonanza ételbár a Múzeumkert Zrt. része, az elmúlt évben ott végrehajtott 50-100 milliós beruházáshoz pedig semmi köze a Kun-Mediátornak. A Rendezvényközpont két üzemeltetője az ott lévő vagyont jogosan számolhatja fel.

A Múzeumkert Zrt. cégkivonata szerint 2013-as alapításakor még a két Dobrai lány jegyezte a céget. 2014 júliusában azonban önálló képviseletre jogosult igazgatósági tagként bekerült Dobrainé Marcsika is, aki a Kun-Mediátor Kft. tulajdonosa is egyben.

A károsultak egy csoportját képviselő ügyvéd, Dobrossy István a Blikknek azt mondta: levelet küld a nyomozás vezetőinek, amelyben felhívja a figyelmüket arra, hogy az eszközök eladása előtt pontosan tisztázniuk kellene a hatóságoknak, elegendőek voltak-e a Múzeumkert Zrt. bevételei az egy évvel ezelőtti több tízmilliós beruházásra. Ki kell zárni azt, hogy esetleg külső cég, netán a Kun-Mediátor bevételei jelentek meg a cég számláján. Az ügyvéd szerint ezeknek az adatoknak a tisztázásáig fel kellene függesztenie a rendőrségnek a kiárusítást.