Nóra, Lili
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Marcsika lányai leálltak az éttermük kiárusításával

2015.05.15. 10:13

Felfüggesztették a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. körözés alatt álló ügyvezetőjének lányai a család érdekeltségébe tartozó étterem berendezéseinek kiárusítását – jelentette be a csaló Kun-Mediátor károsultjainak egy részét képviselő ügyvéd az MTI szerint. Korábban a becsődölt karcagi utazási iroda és illegális betétgyűjtő vállalkozás károsultjai felháborodtak, hogy fagylaltos pultot, kemencét, hűtőket árulnak az étteremből a Kun-Mediátor Kft. szökésben lévő vezetőjének lányai.

Dobrossy István szerint a Múzeumkert részét képező Bonanza Ételbárban levő eszközök becslés szerint mintegy 10 millió forintot érnek, de két évvel ezelőtt 100-200 millió forintos, az éttermet érintő beruházás valósult meg.

Szerinte a kiárusítás felfüggesztésére azért is volt szükség, mert még nem pontosan tisztázott a beruházás forrásának eredete, valamint a Múzeumkert Zrt. és a Kun-Mediátor kapcsolata, illetve a két cég közötti esetleges pénzmozgások sem, emiatt a károsultak gyanús vagyonkivételtől tartottak. Az ügyvéd korábban azt nyilatkozta, hogy 2013 márciusában a Múzeumkert Zrt. 20 millió forintos jegyzett tőkével alakult, 11 millió forint volt az árbevétele.