Salamon
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Csalás miatt nyomoznak Demján cégénél

2015.05.22. 19:25

A Hír24 cikke szerint csalás gyanújával nyomoz a rendőrség az Arcadom Zrt.-vel kapcsolatban. A cikk szerint a már felszámolás alatt álló Arcadom Zrt.-t saját alvállalkozói jelentették fel. 

A cég több kisvállalkozót nem fizetett ki rendesen, vannak, akik azt állítják, dolgozókat kellett elbocsátaniuk, mert a milliárdos vállalkozó cége nem rendezte a néhány millió forintos számlát.

Leskó Imre kisvállalkozó, a Stonework Kft. tulajdonosa két társával közösen a tóvárosi projekt kapcsán úgy döntött, feljelenti az Arcadomot. Az ügyészség szerint április 2-án a feljelentés kiegészítését rendelték el, ezzel a XI. kerületi Rendőrkapitányságot bízták meg. A rendőrség szerint az ügyben csalás gyanújával indult nyomozás ismeretlen tettes ellen.

Januárban arról számoltunk be, hogy a Fővárosi Bíróság elrendelte az építőipari vállalat felszámolását. A cég banki hiteltartozása összege a Raiffeisen Bankkal szemben 3,4 milliárd forint, ami a hitelszerződésben rögzített garanciák, biztosítékok alapján előnyösen rangsorolt. Más banki tartozása nincs a vállalatnak. Nincs a cégnek bértartozása és a bérek utáni járuléktartozása valamint állami adótartozása sem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vagy az önkormányzatok felé.