Árpád
-2 °C
4 °C

Letarolták a revizorok az Ubert

DSZZS20150321006
2015.05.23. 12:10

Ahogy azt korábban  ígérték , az adóhivatal tényleg rászállt az Uberre. A Nemzetgazdasági Minisztérium szombati közleménye szerint száz százalékos bukás volt a sofőröknél, mindenki fennakadt a rostán.  Májusban tesztelték a szolgáltatást, és szinte semmi sem találtak rendben. A sofőrökre akár kétszázezer forintos bírságot is kiszabhatnak, az eljárások még folyamatban vannak.

A gazdasági tárca célja az, hogy – a költségvetést megcsapoló, az utasok biztonságára fittyet hányó – Uber hálózatot üzemszerűen működtető cég tartsa be a szabályokat. Ennek érdekében a minisztérium minden lehetséges eszközzel fel fog lépni

– írják.

Az Uber álláspontja szerint ők „rendelkeznek helyi gazdasági szervezettel és cégük minden olyan joghatóság felé maximálisan teljesíti adófizetési kötelezettségét, ahol működési tevékenységet folytat”.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?