Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

400 milliót csaltak el a húsos bűnözők

2015.05.26. 11:24

400 millió forint áfát csaltak el a hússal kereskedő bűnözők, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal most lecsapott rájuk, hat embert vettek őrizetbe, közölték az MTI-vel.

A gyanú szerint két Bács-Kiskun megyei férfi irányította azt a bűnszervezetet, amely főként szlovák, lengyel, osztrák és román nagykereskedőktől vásárolt előhűtött és fagyasztott húsárut. Ezt magyar cégeiken keresztül Magyarországon értékesítették, azonban az áfa fizetést elkerülték. A fiktív számlákkal, könyveléstechnikai manőverekkel csaknem négyszázmillió forintot csaltak el.

A NAV pénzügyi nyomozói és járőrei közel 50 helyszínen tartottak házkutatást. Lefoglalták és elszállították a bűncselekmény bizonyítékait, és a bűnszervezet egyik vezetője, továbbá egy másik gyanúsított nagy értékű, szlovák rendszámú autóját. Ezen kívül lefoglalták még a hús szállítására használt teherautókat, és a bűnszervezet másik vezetőjének lakásán talált több mint nyolcmillió forint készpénzt, illetve bankszámlákat, ingatlanokat, követeléseket is zároltak.

A bűnszervezet két irányítóját és négy tagját költségvetési csalás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették őket. További két személyt bűnszervezetben részvétel miatt gyanúsítanak.