Érik a második adócsomag

2015.05.28. 07:26

Nem zárult le az adószabályok átírása a tavaszi adócsomaggal - írja a Figyelő. A hetilap újságírója több, meg nem nevezett forrásától is azt hallotta, hogy szükség lesz egy őszi adócsomagra is, ami részben a vállalkozásoknak kedvező változásokat is tartalmaz.

Hogy milyen változtatásokról lehet szó, arról nincs szó a cikkben, korábban az egykulcsos társasági adó bevezetése merült fel, de az egységesítés - egy 10 százalék alatti egységes kulccsal nem számolva - a nagyobb cégeket leszámítva senkinek nem lenne kedvező. A másik lehetőség az adóbürokrácia csökkentése lenne.

A lap szerint az adózás rendjéről szóló törvény átalakítása még tart, a véglegesített elképzelések pedig még nem kerültek a kormány elé. Ha ez megtröténik, a módosítások egy része már 2016 januárjában életbe lépne, ez lehet a változtatások egyik oka. 

Arról korábban többször is írtunk, hogy elég nagy az esély arra, hogy az idén nagyon korán elfogadott költségvetési és adószabályokat a megváltozott gazdasági környezet miatt még az év hátralévő részében is csiszolni kell, így újabb módosítások várhatók.