Folyamatosan panaszkodnak a magyar szabályozásra a külföldi cégek

2015.05.28. 08:19

Új eljárás indulhat Magyarország ellen, méghozzá most az egyik legfurcsábban kitalált válságadónk miatt. A Lázár János barátait, a Continental céget éppenséggel remek helyzetbe hozó dohányipari különadó ez.

7343915 09d3130d2c0b515cfe02758ee7e54e9a wm

Az új adó gyakorlatilag egyetlen cégméretnek biztosít jelentős versenyelőnyt nem csak a nála nagyobb, de a nála kisebb cégekkel szemben is.

Az eljárás várható elindításáról Elżbieta Bieńkowska, az EB belső piacért felelős tagja beszélt a Világgazdaságnak. Elmondta még, hogy "nem szeretnénk, ha úgy tűnne, automatikusan indítjuk az újabb és újabb eljárásokat, ám tény, a külföldi cégek hátrányosabb megítélésével kapcsolatos panaszok folyamatossá váltak, ami általánosságban rontja az ország megítélését Európában."

Szerinte a roamingdíjak megszüntetéséről még hosszú csatározások várhatók, ahogy az Uber szabályozásáról és a németországi minimálbérről is még sokat fognak egyeztetni. És elvileg szeretnének egy olyan listát, ami összehasonlíthatóvá tenné, hogy az egyes országokban mekkora az egyes ágazatokat érintő összteher.