Bernát, Felícia
EUR 383,67 Ft
USD 363,29 Ft
8 °C
30 °C

Már meg is van, kié lett Tiborcz cége

2015.05.28. 17:12

A Várkert-bazár és a Bálna építőjének adta el a közbeszerzéseken jól szereplő cégét Tiborcz István, Orbán Ráhel férje.

Mint az korábban megjelent, Tiborcz, állítólag a családját ért sok támadás miatt, eladta az olyan érdekeltségeit, amelyekkel közpénzeket nyert. Azóta a Vs.hu kiderítette, hogy az Elios Innovatív Zrt.-ben lévő tulajdonrész a szintén rengeteg közbeszerzésen nyertes West Hungária Bau Kft. érdekeltségébe került.

Tiborcz ugyanis a Green Investment & Solutions Kft.-n nevű keresztül volt tulajdonos az Eliosban, amelyet most eladott a West Bau tulajdonában lévő WHB Befektetési Kft.-nek. Orbán vejének cége volt egyébként korábban a tulajdonosa a keszthelyi kikötőnek is.

A West Hungária Bau alapítója és vezetője a 79. leggazdagabb magyar, Paár Attila,

aki 19 éve alapította a cégét, és azóta 7,4 milliárd forint személyes vagyont halmozott fel. A WHB elég jól szerepel a közbeszerzéseken, tavaly húszat nyert több mint 21 milliárd forintért. Ez a cég kivitelezte például a győri Dunakapu teret és ők végezték a szintén győri Széchenyi Istvén Egyetem energetikai korszerűsítését is, Budapesten pedig a Várkert-Bazár felújítása a fő projektjük, de az ő nevökhöz kötődik a Bálna építése is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek