Gattyán luxusáruházára rászállt a NAV

2015.06.03. 20:51

A Blikk azt írja, szerdán sokan zárva találhatták a milliárdos vállalkozó, Gattyán György Andrássy úti luxusáruházát. Az Il bacio di stilébe azért nem engedték be a vásárlókat, mert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a rendőrség közös ellenőrzést tartott. A cikk szerint az ellenőrzés kezdetekor kitessékelték az áruházból a vásárlókat, és kirakták a zárva táblát az ajtóra.

A lap kérdésére a NAV megerősítette, hogy ellenőrzés volt az áruházban, de ennél többet nem árultak el. A Blikk információi szerint több dokumentumot, adathordozót lefoglaltak az adóhatóság munkatársai, akik részletesen átvizsgálták az egész áruházat.

Gattyán cégbirodalmával kapcsolatban már régebb óta nyomoz az adóhatóság jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt. 

A Docler szerint zavartalanul lehetett vásárolni az áruházban

A cég cikkünk megjelnése után ezt közleményt küldött a Blikk információival kapcsolatban. A közleményt változtatás nélkül közöljük: 

"Valós az az információ, hogy az Il Bacio di Stile áruházban a NAV – kizárólag a NAV és nem a rendőrség – néhány munkatársa vizsgálatot tartott kedden, de ez a folyamat csak az áruház back office részlegét érintette, a megjelent információkkal ellentétben az áruházban zavartalan volt a kiszolgálás, a vásárlóink a vizsgálatból semmit nem vehettek észre, hiszen az egy másik épületben zajlott. Az áruház a szokásos nyitvatartás mellett fogadta vendégeit.

A NAV vizsgálatáról, ahogy eddig, most sem áll módunkban és szándékunkban nyilatkozni, azon egyszerű oknál fogva, miszerint a vizsgálat okáról, annak részleteiről mi sem rendelkezünk bővebb információval, arról nem kaptunk részletes tájékoztatást. Határozottan visszautasítjuk azokat a megjelent állításokat, információkat, amelyek arról számolnak be, hogy a Docler cégcsoport "ellenőrizhetetlen, offshore vállalkozásokból áll."

A három országban jelen lévő cégcsoportunk összes cégének adatai megtalálhatóak a Docler csoport honlapján, és a mindenki által elérhető cégközlönyben. Cégstruktúránk átlátható, bárki által nyomon követhető."

Egyébként röviddel a megnyitása után mi is bejártuk az üzletet, és még Habony Árpádba is belebotlottunk a videóban :

A luxusháborúnak vége, nincs fényűzőbb áruház Magyarországon