Jön az online vásárlás az IKEA-nál

B RKL20141115001
2015.06.04. 15:00

Bevezeti az online rendelést az IKEA minden olyan országban, ahol van áruháza, így Magyarországon is – írja a 444.hu az AFP-re hivatkozva. Az a cég közleményéből nem derül ki, hogy mikortól lehet rendelni, de az biztos, hogy vasárnap is lehet majd.

Az IKEA a cikkünk megjelenése után annyit közölt az Indexszel, hogy külföldön egyelőre teszt jelleggel megy az online vásárlás néhány országban, és az IKEA a magyar piacon is tervezi bevezetni a webshopot, de az ezzel kapcsolatos döntést a külföldi mintaprojektek tapasztalatai alapján hozzák majd meg. Ha elindul az online vásárlás, azt jelezni fogják majd.

A Napi.hu azt írja, az IKEA még 2013 közepén közölte, hogy várhatóan 2016-tól indul a webshop a cseh–magyar–szlovák régióban. Ez azonban nem egyszerű feladat, hiszen embertelen költséggel jár egy webáruház létrehozása, márpedig az IKEA hagyományosan saját forrásból, azaz állami és EU-pénzek nélkül szokott beruházásokat végrehajtani – mondta Varga-Nagy Eszter, az IKEA Magyarország Kft. pr-specialistája egy május eleji konferencián.

Arról is kell dönteni, hogy egy majdani webshopot a jelenleg meglévő áruházakból szolgáljanak-e ki (így működik egyébként jelenleg a Tesco-házhozszállítás), vagy célszerűbb egy új raktárat felhúzni erre a célra – mondta akkor Varga-Nagy.