Versenytársat kaphat a CEU

2015.06.17. 07:12 Módosítva: 2015.06.17. 11:28

Új fizetős üzleti iskola indulhat a fővárosban, így belátható időn belül konkurenciát kaphat az IBS és a CEU Business School is, erről tanúskodik egy Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat - írja a Világgazdaság.

A határozat szerint a kormány egyetért egy új business school létrehozásával Budapesten, és az alapító piaci szereplők rendelkezésére bocsátja a jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) vagyonkezelésében lévő, a XI. kerületi Ménesi út 5. szám alatti ingatlant.

Itt jelenleg az NKE Közigazgatás-tudományi Kara működik, amely viszont a Ludovika térre költözne, a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola helyére.

Az NKE sajtófőnöke, Horváth Orsolya közlése szerint az egyetem a Ménesi úti ingatlant a magyar állam vagyonkezelésébe adja majd vissza, amint biztosított lesz a kar elhelyezése a Ludovika Campuson. Hozzátette: ahogy a kormányhatározatból is kiolvasható, a business school nem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem keretében valósulna meg, hanem piaci szereplők hozzák létre.

A business school működési feltételeinek megteremtésével kapcsolatos feladatokért több tárca vezetője felelős. A kormányhatározat konkrét határidőt nem szab az érintetteknek, az új intézmény létrejöttének időpontja a költöző iskolák elhelyezésétől is függ.