Piroska
-2 °C
5 °C

Az e-mailben kirúgott MVM vezér felmondott

2015.06.18. 17:40

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója, Baji Csaba csütörtökön kezdeményezte munkaviszonyának 2015. június 29-i hatállyal, közös megegyezéssel történő megszüntetését, és egyben lemond minden MVM Csoportban betöltött tisztségéről – tájékoztatta az MVM az MTI-t csütörtökön.

A felmondás már csak azért is vicces, mert a HVG tegnap megírta: az állami vállalat Simicska Lajoshoz köthető elnök-vezérigazgatóját emailben menesztették. A lap úgy tudja, hogy Bajit Csiba Péter válthatja, aki korábban a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. általános vezérigazgatója volt. Az MVM a tegnapi hír megjelenése után az MTI megkeresésére még csak annyit közölt, vezető tisztségviselőkről minden esetben kizárólag az MVM Zrt. közgyűlése dönt, amelyet június 29-re hívták össze.

Baji Csabát, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatóját 2010. július 31-én nevezték ki az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatójának. Csaknem öt évet töltött ebben a pozícióban, ezzel az MVM Csoport eddigi legtovább hivatalban lévő első számú vezetője. Menesztését egyébként már hónapok óta biztosra vették a piacon, és nem azért, mert az MVM az előző évi 32 milliárd forintos adózott eredmény után tavaly csaknem 8 milliárdos veszteséget hozott össze, hanem mert Simicska Lajoshoz közelálló vezetőként tartották számon.