Emma
9 °C
26 °C

Eladták az egykori Divatcsarnokot

2015.06.24. 11:33

Tizenötmilliárd forintos vételáron három értékes belvárosi ingatlan került új tulajdonoshoz. A Napi.hu értesülése szerint az Andrássy úti Párisi áruház (korábban Divatcsarnok ) épülete, a Vörösmarty tér sarkán álló Váci1 üzletház (egykori tőzsdeépület) és a közeli Szervita téren álló garázs tulajdonjoga cserélt gazdát. Mindhárom a két évvel ezelőtt csődbe ment Orco ingatlanfejlesztő cég portfóliójába tartozott, majd a hitelező bankhoz került. Ez utóbbi régóta igyekezett megszabadulni az épületektől.

Ingatlanpiaci körökből származó értesüléseink szerint a bankok több érdeklődővel folytattak ártárgyalásokat, végül a DVM Grouphoz tartozó Horizon-Efpartners Kft. lett a vevő. A cég egyik ügyvezető partnere, Kovács Attila azonban kedden is cáfolta a lapnak az adásvétel tényét. A földhivatali adatokban azonban látszik, hogy a Horizon-Efpartners kérelmezte tulajdonjogának bejegyzését a Váci1 üzletházra.

A DVM Grouphoz köthető az Eiffel Palace irodaház fejlesztése, majd eladása is. A vevő a Magyar Nemzeti Bank volt, amely 45,3 millió eurót adott a belváros luxusirodaházért – az épületet 31 millió euróért vették meg és újították fel.

A „csomagban” megvett három épület közül a legértékesebb a Váci utca 1. szám alatti, teljesen felújított és korábban elegáns belvárosi áruháznak szánt ingatlan, amelynek jelenleg csak a földszinti részében vannak bérlők. Itt a Hard Rock Cafe, a Szamos cukrászda és egy lengyel divatárucég működtet boltokat. A háromszintes, pazarul felújított épület azonban kihasználatlan, évente csak néhány céges rendezvénynek adott otthont.

A Párisi Nagyáruházba is nehezen találtak bérlőket. Bár évekkel ezelőtt felröppent a hír, hogy a párizsi Lafayette áruház nyitna itt budapesti filiálét, de a franciák végül visszaléptek. A legnagyobb bérlő itt az Alexandra könyváruház, az irodaszinteket pedig a magyar startupcég, a Ustream bérli.

A Szervita téri parkolóház ugyanakkor meglehetősen lerobbant állapotban van, helyére már évekkel ezelőtt egy modern épületet álmodtak meg, de a pénzügyi válság ezt az álmot is szertefoszlatta.