El is fogyott a mosógéppénz

2015.07.01. 13:24

Pár órát át működött a nagy mosógépcsere program, ugyanis azonnal elfogyott belőle a pénz. Pontosabban a Otthon melege/mosógépcsere pályázati oldalon az indulás első napján, dél körül már ki is írták, hogy "forráskimerülés miatt" leállítják a pályázatot a nyugat-dunántúli régióban.

Később még pályázhatnak emberek, de csak máshonnét, az egész differenciáltan mosógépcsere programot ugyanis szakaszosan hirdették meg. Nagyjából egymást követő heteken lehet pályázni az ország különböző részeiről pár tízezer forintra, itt fogyhatott ki az első szakaszból pár óra után pénz. Az NFM viszont azt írta, hogy holnap délig még érkezhetnek be pályázatok, szóval lehet, hogy kifogyott a pénz, de pályázni attól még lehet. Vagy nem fogyott ki, csak ki fog, ilyen tempóban. Megkérdeztük az NFM-et, hogy most pontosan mi van, ha válaszolnak, frissítjük vele a cikket.

Terület pályázat kezdete
Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala   július 1.
Baranya, Somogy, Tolna .  július 6.
Pest, Budapest főváros   július 7.
Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg július 8. 
Bács-Kiskun, Békés, Csongrád  július 13. 
Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád .  július 14.
Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém július 15.

Összesen 500 millió forintot osztanak ki anyagi helyzettől függetlenül minden pályázónak az NFM-ből, ezt pedig KSH lakossági arányai alapján bontják szét a régiókra. Ez nem túl sok tekintve, hogy csak a meglepően interaktív pályázati honlapra elkölthették ennek mondjuk a tizedét. Csak olyan mosógépeket lehet venni, amik szereplenek az NFM listáján, és a bolti ár felét fizeti ki utólag az állam, ha regisztrált kereskedőjüktől vettük. Ez:

- A+ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén 25 ezer forint/mosógép;

- A++ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén 40 ezer forint/mosógép;

- A+++ kategóriájú nagygép beszerzése esetén 45 ezer forint/mosógép.

Egyik olvasónk közben azt írta, hogy ő töltött fel délután pályázatot és jelzés ellenére minden okénak tűnt, azt leszámítva, hogy a végén nulla darab feltöltött pályázatot írt ki neki a rendszer.

A kutyakompatibilis mosógép még nem elérhető ebben a pályázatban.

Aki államilag támogatott mosógépet szeretne, annak tehát ajánlatos lehet korán kelni, előre elkészítenie a pályázatát, és már a honlap frissítgetése közben meginnia az első kávéját. Tapasztalt videojátékosok szerint a gyorsaságon sokat javíthat egy új, profi egér és egy kézreeső és gyors billentyűzet is.