Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-1 °C
6 °C

Mészáros Lőrinc szállíthat vizet a MÁV-nak

2015.07.01. 08:16 Módosítva: 2015.07.01. 08:19

A hőségriadóra készülve rendkívüli ásványvízbeszerzést bonyolított le a MÁV, a 2 milliós beszerzést - másnapi szállítással - a felcsúti polgármester Mészáros Lőrinc Vivienvíz Kft.-je nyerte meg. A MÁV-val 2016-ig szerződésben lévő szállítótól viszont idő előtt megválhatnak.

Februárban vásárolt meg egy ásványvizes céget Felcsút polgármestere, a társaság gyorsan vissza is került - igaz, egyelőre egy szerény tétellel - a MÁV beszállítói körébe - értesült a Napi.hu.

A MÁV dolgozói számára az úgynevezett védőitalokat jelenleg főként az Immofix Kft. nevű nagykereskedő cég szállítja. A vállalkozás nyerte meg ugyanis a MÁV 2014-ben ásványvizek szállítására kiírt közbeszerzését, egy plusz egy évre összesen nettó 403 millió forint keretösszegben, továbbá a tea és édesítőszereinek szállítását nettó 87 millió forintért. A mennyiség szükség szerint, de legfeljebb a keretösszeg erejéig hívható le. A szerződés jelenleg is hatályos, alapvetően ez biztosítja a MÁV-csoport ellátását - közölte a lappal  a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.

A Napi.hu információi szerint a közelmúltban ismét vásárolt a MÁV Vivien-vizeket. Kérdésünkre a vasúttársaság azt közölte, hogy a legutóbbi, júniusi hőségriadó során "a palackozói kapacitásban keletkezett műszaki akadályok miatt a beszállítónak utánpótlási nehézségei adódtak. Annak érdekében, hogy a munkavállalók és az utasok folyamatos védőital-ellátása biztosított legyen, rendkívüli beszerzéssel pótoltuk a késedelmes teljesítéssel kiesett mennyiséget. A szállítási probléma azóta rendeződni látszik, a szerződésszegéssel kapcsolatban azonban a szállítóval egyeztetések folynak, amelyek kihatással lehetnek a szerződés időtartamára is" - írta válaszában a MÁV.

Az albertirsai ásványvízgyártó az előzetesen rendelt és ütemezett mennyiséget szállította, az ettől eltérő, azonnali rendelés okozott gondot. A lap szerint hasonlóra máskor is volt példa, illetve kaptak olyan jelzéseket, amelyek szerint valójában nem szívesen látják őket a beszállítók között.

A MÁV a várható hőségriadóra való felkészülés során indított rendkívüli beszerzést mintegy 2 millió forint értékben, három ajánlattevő részvételével. Ezen a legalacsonyabb összegű ajánlatot a Vivienvíz Kft. adta. A pályázat során kiemelt szempont volt a kedvező ásványi anyag tartalom, valamint a rendkívüli sürgősséggel történő azonnali (másnapi) szállítás - tudtuk meg a MÁV-tól. A Vivienvíz a Vivien és Santa Aqua márkájú ásványvizeit szállította a vasúttársaságnak.

A felcsúti polgármester új vállalkozása a Vivienvíz

A 2015 februárjában bejegyzett Vivienvíz Kft. tulajdonosa a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és milliárdos vállalkozó Búzakalász 66 Kft.-je - derül ki a Céginfo.hu adataiból. Mészáros új cégét a 2013 novemberében felszámolás alá került bicskei Vivien Zrt. infrastruktúrájára alapította. A felszámolás alatt megvette az ásványvízgyár háromhektáros területét a két kúttal (ezek neve Vivien és Santa Aqua), gépekkel és névhasználati joggal együtt. A HVG értesülései szerint a vagyonelemeket összesen 190 millió forintos irányáron hirdette eladásra a Vivien Zrt. felszámolója, aki a tényleges eladási árat nem közölte a lappal.  • Vennék
  • Hírek