Konrád
4 °C
17 °C

Végre egy rangsor, ahol előkelő helyünk van

2015.07.01. 07:21

Magyarország a régiós versenytársait megelőzve a 29. helyet érte el a KPMG és az Oxford Economics tanácsadó cégeknek az egyes országok változási képességeit vizsgáló rangsorában - írta szerdai számában a Világgazdaság című lap.

A felmérésben 127 országot vizsgáltak abból a szempontból, hogy milyen hatékonyan reagálnak többek között a technológiai, demográfiai változásokra, a társadalmi szereplők - a vállalatok, a civil szervezetek, a kormányzat és az egyes emberek - mennyire vannak felkészülve a változásokra.

Magyarországot a régióból egyedül Csehország előzte meg (27. hely), Szlovákia a 30., Lengyelország a 32. helyen szerepel a listán. Őket némileg leszakadva Litvánia követi (36. hely), Bulgária a 47., Románia csak a 79. helyet érte el.

A rangsor első három helyét sorrendben Szingapúr, Svájc és a Kínához tartozó Hongkong foglalja el. Az első 20 ország között szerepelnek Európából a skandináv államok, Németország, az Egyesült Királyság, Ausztria, valamint Belgium, az Európán kívüli világból pedig az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és Új-Zéland. A kutatókat meglepte, hogy az Egyesült Arab Emírségek az 5., Katar a 7. helyet érte el.