Erdőket vásárolt Erdélyben az IKEA

2015.07.16. 21:22

Az Ikea csoport 33 600 hektár erdőt vásárolt Romániában – írja az MTI az Ikea közleményére hivatkozva, amit a Mediafax román hírügynökség közölt le.

A svéd bútorgyártó és -kereskedő cégcsoport a Kárpátok keleti és déli oldalán fekvő Botosani, Vrancea, Buzau és Prahova megyékben, illetve az erdélyi Bihar megyében vásárolt erdős területeket. Azt, hogy kitől vették a területet és hogy mennyiért, üzleti titkokra hivatkozva nem árulták el. Frederik de Jong, az Ikea Románia elnöke elmondta, az erdővásárlás azért éri meg nekik, mert így fenntarható módon termelhetnek fát, ami nyersanyagot jelent a cégnek.

Románia lesz az első ország ahol az Ikea csoport saját erdővel gazdálkodik, és azt tűztük ki célul, hogy példát mutassunk az erdőgazdálkodás fenntarthatóságára

- idézte a Mediafax Frederik de Jongot. Az elnök hozzátette, Románia lesz az első olyan ország, ahol az IKEA nyersanyaggal is rendelkezik, bútorgyártókkal is együttműködik, és kereskedik is a termékeivel.

Romániában több mint húsz beszállítója van az Ikea csoportnak. Termékeit egy 2007-ben nyitott bukaresti áruházban lehet megvásárolni. A bútorgyártó júniusban jelentette be, hogy a második romániai üzletét is a fővárosban nyitja meg.  • Hírek
  • Támogatások