Lehagyták az aromákat a magyar kakaókról

2015.08.27. 10:27

39 kakaós tejet és italt vizsgált meg a Nébih, és jelölési hibákat találtak kizárólag. Azért ezek közt is van súlyos jelölési hiba, például ha az aromákat , adalékanyagokat felejti el véletlenül ráírni a gyártó a kakaójára. 

Három esetben találta felügyelet ilyen súlyos hibát, további 21 esetben viszont más, némileg enyhébb jelölési hibák miatt kellett eljárást indítaniuk. A laktózmentes tejek viszont tényleg laktózmentesek voltak, és az öt legnagyobb gyártó gyártási folyamatai is biztonságosnak bizonyultak, írja az MTI.

A többek közt illat, íz vagy állomány alapján készített nébihes összpontszám alapján kakaós tejeknél a vizsgált termékek közt a Coop, az Oké  és a Lotti termékek voltak legjobbak, míg Norbi Update a legrosszabb és a második legkevesebb fehérjét adó termék. A legkevesebb fehérjét adó egyébként az Oké volt, a legzsírosabbak sorrendben a Penny, a Mizo, a Campus, a Norbi Update és a Milli voltak. 

A kakaós italoknál a Reál, az Auchan és az Aro lett a legjobb, a Mars ital a legrosszabb. A teljes táblázat egyébként itt letölthető.

Mi kerüljön a bögrébe? Kakaós tejeket és italokat tesztelt a NÉBIH