Jusztina
10 °C
27 °C

Hét éve lejárt húsgolyó is volt az étlapon

2Q==
2015.09.01. 10:33

Az elmúlt hetekben autópályák, főutak melletti vendéglátóhelyeket vizsgáltak országszerte a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) munkatársai. Rengeteg helyen tapasztaltak higiéniai problémát és jelöletlen, ismeretlen eredetű, valamint lejárt minőség megőrzési idejű élelmiszereket is találtak.

Egy, az M1-es autópálya mellett található étteremben még 2008-as lejárati idejű húsgombócok is szerepeltek az étlapon. Augusztus utolsó heteiben a forgalmasabb utak mentén tartott ellenőrzés-sorozatot a Nébih KÜI. A hatóság szakembereinek több helyszínen is intézkedniük kellett. Jellemző problémának számított a vizsgált egységekben, hogy lejárt minőség megőrzési idejű élelmiszereket tároltak, valamint számos terméknél nem tudták igazolni azok eredetét.

A főbb útvonalak mentén razziázott a NÉBIH

Egy, az M1-es autópálya mellett üzemelő vendéglátóegységben megdöbbentő látvány fogadta az ellenőröket: rozsdás hűtőkben tárolták a fagyasztott termékeket, az egységre általánosan jellemző volt a kosz és takarítatlanság. Ezenkívül több éve lejárt, fagyasztott termékeket, fűszereket, zöldségeket is találtak a hivatal munkatársai.

A szabálytalanságok miatt a hatóság több esetben is eljárást indított. A nem nyomon követhető és lejárt termékeket megsemmisíttették. A vizsgálatok folyamatban vannak, az eljárások során összesen milliós nagyságrendű bírság várható.