Tönkrement a Korzika Holidays

2015.09.14. 16:30

Visszavonta a Korzika Holidays Kft.  utazási iroda engedélyét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) pénteken, és a vállalkozót törölte a hatósági nyilvántartásból jogszabálysértés miatt - derül ki az MKEH honlapján közzétett jogerős határozatból. Az utazási irodával egy csoport volt éppen külföldön, őket a cég pénzéből hozzák haza.

A hivatal munkatársai szeptember 8-án tartottak ellenőrzést az utazási irodánál, amiből az derült ki, hogy kétséges, hogy az a 33 ember, aki szeptember 11-én Szardínia-Korzika körutazásra készült indulni, rendben el- és haza tud-e utazni.

Az ellenőrök ezért felszólították a vállalkozót, hogy igazolja az útra vonatkozó hiányzó közreműködő szolgáltatókkal - szállás, autóbusz, komp - kapcsolatos pénzügyi elszámolásokat. A Korzika Holidays képviselője akkor úgy nyilatkozott, hogy az értékesített út utasainak utazását nem tudja rendesen lebonyolítani, a befizetett előlegeket, részvételi díjakat nem tudja visszafizetni, és nem tudja igazolni, hogy képes az utasok hazautaztatására.

Zsila Sándor, a Korzika Holidays Kft. ügyvezetője az MTI-nek hétfőn elmondta: az iroda a biztosítóval egyeztetve, a vagyoni biztosíték terhére teljesíti az utat. A 33 fős csoport pénteken elutazott, és már a 4. napja kinn tartózkodik, az utasok a történtekből semmit nem észlelnek. Ezen kívül jelenleg még 8 egyéni utasuk van, az ő tartózkodásukkal és hazautazásukkal is minden rendben van. Szavai szerint mind a hatóságokkal, mind a biztosítóval korrekt az együttműködésük, zökkenőmentes a kialakult helyzet kezelése.

Elmondta: tőkeszegény kis irodaként gazdaságilag nehéz helyzetbe kerültek, köztartozásuk nincs, de az utóbbi időben nem tudtak hirdetni, és az internetes foglalásokkal sem tudták felvenni a versenyt. Az ügyvezető a pénteki határozatról már értesítette a külföldi partnerirodákat, egy októberi foglalásuk volt, azt is rendezték.

A Korzika Holidays 21 éve szervez utazásokat, specialitása Korzika és Szardínia, valamint franciaországi kulturális körutazások. Az iroda 5 millió 400 ezer forint vagyoni biztosítékkal rendelkezett.