Újra indulhat a Közgép a közbeszerzéseken

2015.09.16. 16:48

Visszatérhet a közbeszerzési piacra a Közgép, a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ugyanis felfüggesztette a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatának végrehajtását a per jogerős befejezéséig. Ez azt jelenti, hogy a cég jelenleg nem áll kizáró okok hatálya alatt, újra pályázhatnak.

Információink szerint a bíróság elfogadta a Közgép által benyújtott dokumentumokat és az indoklást, a szerdán hozott végzésében pedig arra hivatkozott, hogy a KDB vitatott határozata miatti három éves eltiltás nemcsak a cégnek okozna súlyos károkat, hanem olyan sok közbeszerzést érintene, hogy az a közpénzek hatékony felhasználására is hatással lenne.

Aki nem követné ezt a sztorit olyan szorosan, annak egy kis emlékeztető: Simicska Lajos korábban a közbeszerzéseken szárnyaló cégét kizárták a közbeszerzésekből. Úgy volt, hogy három évig egy közbeszerzésen sem indulhat, mert egy kikötőfelújításra kiírt pályázatra a Közbeszerzési Döntőbizottság szerint hamis adatokat adott be. A Közgép megtámadta az eltiltó határozatot a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon.  • Hírek
  • Bankszámla